Możecie zapewne spytać skąd tak banalny przepis na moim blogu. Otóż znam wiele osób, które nie wiedzą, że z jajek można w szybki sposób zrobić wspaniałą pastę do smarowania pieczywa! Nie ukrywam, że takie kanapki należą do moich ulubionych. Przez 5 lat żywiłam się nimi na studiach ; ) Więc jak znudziła wam się wędlina i serek zachęcam do spróbowania.

Składniki:

  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
  • szczypiorek
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Aby nie popękały należy posolić wodę lub wrzucić do wody 2 zapałki. Po ugotowaniu kroimy je w kostkę. Dodajemy majonez, musztardę i posiekany szczypiorek. Solimy i pieprzymy do smaku.

Z pastą świetnie komponuje się pomidor i kiszone ogórki. Możemy dodać je do kanapki.

Jak lubicie ostre polecam dodać do pasty trochę chili  w płatkach.

FavoriteLoadingDodaj przepis do ulubionych