Mięsa

You are viewing all Quotes from: Jajka
6 items found
Quotes
  • Aby jajka nie pękały podczas gotowania, należy dodać do wody nieco octu.
  • Dodanie kilku kropli oliwy do jajka przy panierowaniu sprawia, że tarta bułka znacznie lepiej się trzyma.
  • Popękane jajko można bez obawy ugotować na miękko, jeśli miejsce pęknięcia posmarujemy sokiem z przekrojonego ząbka czosnku.
  • Aby po ugotowaniu jajek łatwiej było zdejmować skorupkę, należy obficie polać jajka zimną wodą.
  • Podczas gotowania jajek należy posolić wodę, wtedy nie popękają.
  • Gdy zabraknie proszku do szorowania, do czyszczenia wanny, zlewozmywaka czy nawet kryształów można użyć zmielonych skorupek jajek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Możesz załączyć zdjęcie (tylko JPEG)

Zamknij