Kawa

You are viewing all Quotes from: Cebula
7 items found
Quotes
  • Cebula lepiej przechowuje się, jeśli powiesić ją w wiankach, warkoczach, pęczkach lub siatce w suchym i przewiewnym miejscu.
  • Przekrojona połowa cebuli nie straci smaku, jeśli miejsce przekrojenia posmarujemy masłem lub margaryną.
  • Cebula straci swój ostry smak jeśli pokrojoną przelejemy wrzątkiem.
  • Żeby cebula podczas smażenia nie przypalała się należy ją odrobinę posolić.
  • Świeża cebula przekrojona na pół, unurzana w cukrze pudrze, doskonale nadaje się do czyszczenia ostrzy noży.
  • Aby drobno pokrojona cebula nie przypaliła się i nabrała ładnego koloru, należy ją najpierw obtoczyć w mące i potem smażyć.
  • Aby cebula nie wydzielała ostrego zapachu od którego płaczemy, należy zanurzyć ją przed krojeniem we wrzątku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz załączyć zdjęcie (tylko JPEG)

Zamknij