Mięsa

You are viewing all Quotes from: Cebula
7 items found
Quotes
  • Przekrojona połowa cebuli nie straci smaku, jeśli miejsce przekrojenia posmarujemy masłem lub margaryną.
  • Cebula lepiej przechowuje się, jeśli powiesić ją w wiankach, warkoczach, pęczkach lub siatce w suchym i przewiewnym miejscu.
  • Aby drobno pokrojona cebula nie przypaliła się i nabrała ładnego koloru, należy ją najpierw obtoczyć w mące i potem smażyć.
  • Cebula straci swój ostry smak jeśli pokrojoną przelejemy wrzątkiem.
  • Aby cebula nie wydzielała ostrego zapachu od którego płaczemy, należy zanurzyć ją przed krojeniem we wrzątku.
  • Żeby cebula podczas smażenia nie przypalała się należy ją odrobinę posolić.
  • Świeża cebula przekrojona na pół, unurzana w cukrze pudrze, doskonale nadaje się do czyszczenia ostrzy noży.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Możesz załączyć zdjęcie (tylko JPEG)

Zamknij