excerpt thumb

Google+

Zupy - Poezja smaku

Zupy

You are viewing Search Results for the next criteria.
[Quote: ] | [Author: ] | [Category: Zupy]
7 items found
Search results
  • Warzywa
    Zupa będzie smaczniejsza i aromatyczniejsza, jeśli warzywa (cebula, marchew itp.) lekko podsmażymy na maśle.
  • Kapuśniak
    Kapuśniak z kiszonej kapusty należy solić już po ugotowaniu się kapusty. Inaczej łatwo go przesolić.
  • Rosół
    Aby rosół był klarowny i aromatyczny należy przekrojoną cebulę (razem z łupinką) opalić nad palnikiem i włożyć pod koniec gotowania do garnka.
  • Zupa
    Jeśli zupa jest za tłusta, wlewamy ją do słoika i zostawiamy na noc w lodówce. Tłuszcz, który zebrał się na wierzchu zdejmujemy łyżeczką.
  • Zupa
    Przesoloną zupę uratujemy wrzucając do niej surowego ziemniaka lub trochę ryżu zawiniętego w gazę. Zupę gotować jeszcze jakiś czas.
  • Rosół
    Rosół będzie miał ładny kolor, jeśli podczas gotowania dorzucimy do niego suszone grzyby.
  • Rosół
    Rosół gotujemy bez przykrycia