Warzywa

You are viewing all Quotes from: Jajka
6 items found
Quotes
  • Aby jajka nie pękały podczas gotowania, należy dodać do wody nieco octu.
  • Dodanie kilku kropli oliwy do jajka przy panierowaniu sprawia, że tarta bułka znacznie lepiej się trzyma.
  • Popękane jajko można bez obawy ugotować na miękko, jeśli miejsce pęknięcia posmarujemy sokiem z przekrojonego ząbka czosnku.
  • Aby po ugotowaniu jajek łatwiej było zdejmować skorupkę, należy obficie polać jajka zimną wodą.
  • Podczas gotowania jajek należy posolić wodę, wtedy nie popękają.
  • Gdy zabraknie proszku do szorowania, do czyszczenia wanny, zlewozmywaka czy nawet kryształów można użyć zmielonych skorupek jajek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz załączyć zdjęcie (tylko JPEG)

Zamknij