Nabiał

You are viewing all Quotes from: Kawa
6 items found
Quotes
  • Kilka ziarenek świeżo upalonej na patelni kawy włożonych do lodówki lub kredensu usuwa przykre zapachy.
  • Smak kawy poprawia dodanie do niej (przed zalaniem wodą) szczypty soli lub kakao.
  • Odrobina zmielonej kawy rzucona na gazowy palnik (przy niewielkim płomieniu) zabije zapach ryby, gotowanego kalafiora, kapusty przy przypalonego mleka.
  • Szczypta soli dodana do kawy tuż przed zaparzeniem wyraźnie podnosi jej aromat.
  • Kamienista woda pogarsza smak kawy. Jej smak polepszy się jeśli przygotujemy kawę z wody mineralnej.
  • Ślady z kawy na filiżankach może usunąć sól

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Możesz załączyć zdjęcie (tylko JPEG)

Zamknij