Kategorie

Lifestyle

Airfryer Philips

Powietrze zamiast oleju! Test Philips Airfryer

W moim domu zamieszkało tajemnicze urządzenie: Airfryer Philips XL. Na pierwszy rzut oka wydawać by się mogło, że jest to frytkownica. Nie jest to całkowicie mylne wrażenie – w Airfryerze zrobimy frytki, jednak ze zwykłą frytkownicą Airfryer nie ma wiele…

Czytaj dalej
Patelnia Ambiton Taurus

Potrzebujesz patelni do zadań specjalnych?

Patelnie to moja słabość. Miałam już ich kilkadziesiąt, a tylko kilka spełniało moje standardy i mogłam cieszyć się nimi długie lata. Teraz do ręki trafiła mi patelnia marki Ambition z linii Taurus. Jak się sprawdziła? Pierwsze wrażenie: Patelnia wydaje się…

Czytaj dalej
Tajemnice wołowiny - warsztaty Frisco

Tajemnice wołowiny

“Panie, moja wołowina jest najświeższa – ta krówka jeszcze wczoraj biegała po łące”. Dziś o tym, dlaczego taka oferta dla znawcy tematu wcale nie jest kusząca. Polacy o wołowinie wiedzą wciąż mało. Nie umiemy jej wybierać w sklepie, a jeśli…

Czytaj dalej
Pyszne.pl

Skomponuj letnią pizzę – konkurs z pyszne.pl

Dziś mam dla was konkurs organizowany wraz z portalem pyszne.pl. Zadanie konkursowe jest łatwe i przyjemne. Wystarczy wykazać się kreatywnością i odpowiedzieć w komentarzu na pytanie: Lato na talerzu: Jakie składniki powinny znaleźć się na wakacyjnej pizzy? Dajcie się ponieść…

Czytaj dalej
Suflet czekoladowy

Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów

W dzisiejszym wpisie chciałabym Wam przedstawić fotorelację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć 10 stycznia 2015 r. Zorganizowane zostały one w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro w Warszawie, gdzie znajduje się kulinarne centrum szkoleniowe HoReCa. Warsztaty Śniadanie Mistrzów, na których nauczyłam…

Czytaj dalej
Warsztaty Bożonarodzeniowe z Kasią i Dr. Oetker

Piernikowe choinki i słodkie warsztaty z Kasią i Dr.Oetker

Miałam przyjemność uczestniczyć w bożonarodzeniowych warsztatach Kasi i Dr. Oetker zorganizowanych przez Blomedia w świetnie wyposażonym studiu kulinarnym CookUp. Warsztaty dla blogerów kulinarnych poprowadziły siostry Paulina i Weronika Popardowskie z So Sweet Project. Dziewczyny pokazały nam produkty do dekorowania świątecznych wypieków,…

Czytaj dalej
Gruzja - jedzenie

Kuchnia gruzińska

Kuchnia gruzińska kojarzyła mi się tylko z tłustym mięsem zagryzanym chaczapuri oraz uroczymi pierożkami chinkali. To i tak dużo, bo jeszcze kilka lat temu nawet tyle bym nie wiedziała. Jednak to wyobrażenie okazało się zupełnie niekompletne! Po pobycie w Gruzji…

Czytaj dalej
Gruzja - Batumi

Czy warto jechać do Gruzji? cz. II – Adżaria

W poprzednim wpisie skupiłam się na Tbilisi. Leżący na zachodzie Gruzji region Adżaria różni się od niego zupełnie. Jego stolicą jest kurort Batumi. Dawniej Filipinki (a współcześnie Natalia Lesz) śpiewały o herbacianych polach – dziś ich już prawie nie ma…

Czytaj dalej
Gruzja

Czy warto jechać do Gruzji? cz.I

Czy warto jechać do Gruzji? Czy to miejsce tylko dla podróżników czy także zwykłego turysty? To pytanie jeszcze niedawno sobie zadawałam. Gdy Blomedia przedstawiła mi propozycję wyjazdu do nieznanej dla mnie Gruzji w ramach projektu Ani Kowalskiej Blogerzy w Batumi,…

Czytaj dalej
Konkurs. Wygraj eko torbę

Przygarnij Torbę “Borbę”! Konkurs

Jest sympatyczna i ekologiczna. Idealna na zakupy spożywcze. A Kto? Torba “Borba”, która szuka fajnych domów. Możesz wyróżnić się z tłumu i robić zakupy z uśmiechem – mam 20 bawełnianych toreb-boreb do rozdania! Poza tym fajny zestaw do spaghetti z puszką,…

Czytaj dalej
Dorsz w sosie pomidorowym

Dorsz w sosie pomidorowym + konkurs

Dziś mam dla Was konkurs. Ale o tym za chwilę, najpierw rybka. Świeży  dorsz w sosie pomidorowym w śródziemnomorskim stylu to danie proste, szybkie i lekkie. Jego przygotowanie nie zajmuje dłużej niż 20 minut. Delikatna, gotowana ryba to coś, co…

Czytaj dalej
Zamknij