Kategorie

Lifestyle

Test noży Gerlach Loft i tatar z łososia

Tatar z łososia – testuję noże Gerlach

Dobre noże to podstawa w kuchni – niektórzy kucharze nie bez powodu nie rozstają się ze swoimi najlepszymi egzemplarzami. W dzisiejszym wpisie przedstawię Wam swoją opinię na temat noży Gerlach z nowoczesnej serii LOFT. Będzie także łatwy przepis na wyśmienitego…

Czytaj dalej
Lodówka no Frost Amica

Zawieja bez zamieci, czyli mrożenie bez szronienia

Przyjazna lodówka Lodówka to jeden z najważniejszych wynalazków naszych czasów. Znajduje się niemal w każdym domu, używamy jej codziennie i wiele osób nie wyobraża sobie bez niej nawet najmniejszej kuchni. Dzisiejszy wpis chciałabym poświęcić nowoczesnym i popularnym technologiom „lodówkowym”, które…

Czytaj dalej
Trendy food

W poszukiwaniu trendów w jedzeniu – trendy food

Trendy food Nikogo nie dziwią trendy w modzie czy w muzyce. Produkty żywieniowe na półkach też podlegają swoim modom. Czasem to mody słuszne, czasem mniej. Jesteśmy jednak konsumentami coraz bardziej świadomymi. Częściej zastanawiamy się, czy to co wybieramy jest zdrowe,…

Czytaj dalej
Airfryer Philips

Powietrze zamiast oleju! Test Philips Airfryer

W moim domu zamieszkało tajemnicze urządzenie: Airfryer Philips XL. Na pierwszy rzut oka wydawać by się mogło, że jest to frytkownica. Nie jest to całkowicie mylne wrażenie – w Airfryerze zrobimy frytki, jednak ze zwykłą frytkownicą Airfryer nie ma wiele…

Czytaj dalej
Patelnia Ambiton Taurus

Potrzebujesz patelni do zadań specjalnych?

Patelnie to moja słabość. Miałam już ich kilkadziesiąt, a tylko kilka spełniało moje standardy i mogłam cieszyć się nimi długie lata. Teraz do ręki trafiła mi patelnia marki Ambition z linii Taurus. Jak się sprawdziła? Pierwsze wrażenie: Patelnia wydaje się…

Czytaj dalej
Tajemnice wołowiny - warsztaty Frisco

Tajemnice wołowiny

„Panie, moja wołowina jest najświeższa – ta krówka jeszcze wczoraj biegała po łące”. Dziś o tym, dlaczego taka oferta dla znawcy tematu wcale nie jest kusząca. Polacy o wołowinie wiedzą wciąż mało. Nie umiemy jej wybierać w sklepie, a jeśli…

Czytaj dalej
Pyszne.pl

Skomponuj letnią pizzę – konkurs z pyszne.pl

Dziś mam dla was konkurs organizowany wraz z portalem pyszne.pl. Zadanie konkursowe jest łatwe i przyjemne. Wystarczy wykazać się kreatywnością i odpowiedzieć w komentarzu na pytanie: Lato na talerzu: Jakie składniki powinny znaleźć się na wakacyjnej pizzy? Dajcie się ponieść…

Czytaj dalej
Suflet czekoladowy

Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów

W dzisiejszym wpisie chciałabym Wam przedstawić fotorelację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć 10 stycznia 2015 r. Zorganizowane zostały one w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro w Warszawie, gdzie znajduje się kulinarne centrum szkoleniowe HoReCa. Warsztaty Śniadanie Mistrzów, na których nauczyłam…

Czytaj dalej
Warsztaty Bożonarodzeniowe z Kasią i Dr. Oetker

Piernikowe choinki i słodkie warsztaty z Kasią i Dr.Oetker

Miałam przyjemność uczestniczyć w bożonarodzeniowych warsztatach Kasi i Dr. Oetker zorganizowanych przez Blomedia w świetnie wyposażonym studiu kulinarnym CookUp. Warsztaty dla blogerów kulinarnych poprowadziły siostry Paulina i Weronika Popardowskie z So Sweet Project. Dziewczyny pokazały nam produkty do dekorowania świątecznych wypieków,…

Czytaj dalej
Gruzja - jedzenie

Kuchnia gruzińska

Kuchnia gruzińska kojarzyła mi się tylko z tłustym mięsem zagryzanym chaczapuri oraz uroczymi pierożkami chinkali. To i tak dużo, bo jeszcze kilka lat temu nawet tyle bym nie wiedziała. Jednak to wyobrażenie okazało się zupełnie niekompletne! Po pobycie w Gruzji…

Czytaj dalej
Gruzja - Batumi

Czy warto jechać do Gruzji? cz. II – Adżaria

W poprzednim wpisie skupiłam się na Tbilisi. Leżący na zachodzie Gruzji region Adżaria różni się od niego zupełnie. Jego stolicą jest kurort Batumi. Dawniej Filipinki (a współcześnie Natalia Lesz) śpiewały o herbacianych polach – dziś ich już prawie nie ma…

Czytaj dalej
Gruzja

Czy warto jechać do Gruzji? cz.I

Czy warto jechać do Gruzji? Czy to miejsce tylko dla podróżników czy także zwykłego turysty? To pytanie jeszcze niedawno sobie zadawałam. Gdy Blomedia przedstawiła mi propozycję wyjazdu do nieznanej dla mnie Gruzji w ramach projektu Ani Kowalskiej Blogerzy w Batumi,…

Czytaj dalej
Zamknij