Caribbean sensationTym razem drink dla miłośników Pina Colady i smaków kokosowo-ananasowych. Caribbean Sensation to odmiana Pina Colady o niezwykłym, turkusowo-lazurowym kolorze. Napój ten jest moim drinkiem imieninowym, który dostałam zamiast tortu 🙂 Jako, że mam teraz mnóstwo spraw do załatwienia związanych z rychle zbliżającym się ślubem Marek uznał, że należy mi się chwila oddechu. Smakował smerfastycznie.

Składniki:

  • 30 ml ciemnego rumu
  • 30 ml białego rumu (zwykły lub malibu)
  • 80 ml śmietanki kokosowej (zebranej ze schłodzonego mleka kokosowego)
  • 60 ml soku ananasowego lub zblendowanego ananasa (polecam zblendować jak mamy możliwość)
  • 30 ml syropu blue curacao
  • lód

Mleczko kokosowe schłodzić w lodówce tyle czasu, aby na górze zebrała się gęsta śmietanka. Składniki wymieszać w shakerze. Można też wrzucić wszystko do blendera wraz z kostkami lodu i ananasem, a nastepnie zmiksować (tak zrobił M.).  Szklankę przyozdobić ananasem lub dla kontrastu – różowym grejpfrutem.  Idealny drink na babską (i nie tylko) imprezę.

Caribbean sensation

FavoriteLoadingDodaj przepis do ulubionych