Przepisy: Wydarzenia

  • Zdrowe smoothies – dodaj sobie mocy na zimę

    Dodano w czw, 01/12/2016 - 12:01

    Smoothie z awokado, ananasa i jarmużuCzy tak jak ja uwielbiacie smoothies czyli kolorowe i odżywcze koktajle? Dodają nam energii i witamin, a do tego łatwo je zabrać ze sobą w drogę. Są wyjątkowo zdrowe, a do tego pomagają wzmocnić odporność. Zimą, gdy częściej dopadają nas dolegliwości takie jak ból gardła, katar i przemęczenie, warto wspomóc się naturalnymi metodami. Prezentuję cztery przepisy na koktajle, które nie tylko sycą, ale także uodporniają nas od infekcji. Przy okazji miałam możliwość przetestować mój nowy blender kielichowy – Amica IN BTK 5011.[...]

  • Jak przygotować Wigilię?

    Dodano w czw, 24/11/2016 - 10:50

    Jak przygotować wigilię? Planowanie kolacjiKażdy, kto chociaż raz przygotowywał Wigilię u siebie w domu wie, że to niemały stres. Najważniejsza kolacja w roku musi być przecież przygotowana z dbałością i z sercem! Jak przygotować ją i nie zwariować? Wystarczy dobra organizacja. Dziś omówimy kuchenny kalendarz przygotowań do Wigilii. O przygotowaniu Wigilii należy myśleć już na początku grudnia, czyli 4 tygodnie przed Świętami. To czas, kiedy na spokojnie możemy zaplanować prace. Ustalmy jakie dania w tym roku zagoszczą na odświętnym stole. Barszcz czy grzybowa? Kluski z makiem[...]

  • Zawieja bez zamieci, czyli mrożenie bez szronienia

    Dodano w wt, 09/08/2016 - 12:01

    Lodówka no Frost AmicaPrzyjazna lodówka Lodówka to jeden z najważniejszych wynalazków naszych czasów. Znajduje się niemal w każdym domu, używamy jej codziennie i wiele osób nie wyobraża sobie bez niej nawet najmniejszej kuchni. Dzisiejszy wpis chciałabym poświęcić nowoczesnym i popularnym technologiom „lodówkowym”, które sprawiają, że chłodzenie i mrożenie jest jeszcze łatwiejsze. Przeczytacie także o tym, jak przechowywać żywność w lodówce oraz jak rozsądnie korzystać z lodówki, abyście mogli na niej zaoszczędzić. Technologia no frost Rozmrażanie lodówki i zamrażarki to zmora niemal dla każdego. Wymaga mnóstwa[...]

  • W poszukiwaniu trendów w jedzeniu – trendy food

    Dodano w czw, 23/06/2016 - 4:12

    Trendy foodTrendy food Nikogo nie dziwią trendy w modzie czy w muzyce. Produkty żywieniowe na półkach też podlegają swoim modom. Czasem to mody słuszne, czasem mniej. Jesteśmy jednak konsumentami coraz bardziej świadomymi. Częściej zastanawiamy się, czy to co wybieramy jest zdrowe, ekologiczne, odżywcze. Modne stają się więc produkty nisko-przetworzone lub naturalne, niewywołujące alergii, bez pustych kalorii,  dostarczające szereg związków odżywczych oraz korzystnie wpływające na nasz organizm. Typowy, codzienny obiad polskiej rodziny zmienia się – a co za tym idzie – zmieniają się też[...]

  • Tajemnice wołowiny

    Dodano w sob, 08/08/2015 - 12:01

    Tajemnice wołowiny - warsztaty Frisco„Panie, moja wołowina jest najświeższa – ta krówka jeszcze wczoraj biegała po łące”. Dziś o tym, dlaczego taka oferta dla znawcy tematu wcale nie jest kusząca. Polacy o wołowinie wiedzą wciąż mało. Nie umiemy jej wybierać w sklepie, a jeśli już się decydujemy – łapiemy zazwyczaj intensywnie czerwone mięso bez grama tłuszczyku. Boimy się kawałków o tajemniczych nazwach. W sklepie prosimy o wołowinę „na bitki”, bo nie wiemy z czego je najlepiej zrobić. Stekami żywimy się rzadko, bo wciąż panuje przekonanie, że[...]

  • Skomponuj letnią pizzę – konkurs z pyszne.pl

    Dodano w pon, 06/07/2015 - 12:01

    Pyszne.plDziś mam dla was konkurs organizowany wraz z portalem pyszne.pl. Zadanie konkursowe jest łatwe i przyjemne. Wystarczy wykazać się kreatywnością i odpowiedzieć w komentarzu na pytanie: Lato na talerzu: Jakie składniki powinny znaleźć się na wakacyjnej pizzy? Dajcie się ponieść fantazji i stwórzcie idealną pizzę na lato. Najbardziej ciekawe (i oczywiście jadalne) propozycje nagrodzę bonami do wykorzystania w serwisie pyszne.pl.  Odpowiedzi wraz z uzasadnieniem można przesyłać przez komentarz w formie tekstowej, ale można też zamieścić dodatkowo zdjęcie lub rysunek idealnej, wakacyjnej pizzy.[...]

  • Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów

    Dodano w pon, 19/01/2015 - 12:01

    Suflet czekoladowyW dzisiejszym wpisie chciałabym Wam przedstawić fotorelację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć 10 stycznia 2015 r. Zorganizowane zostały one w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro w Warszawie, gdzie znajduje się kulinarne centrum szkoleniowe HoReCa. Warsztaty Śniadanie Mistrzów, na których nauczyłam się robić między innymi idealny suflet czekoladowy, obfitowały w tak pyszne propozycje, że na samo ich wspomnienie dostaję ślinotoku. Ale zacznijmy od początku – bo nie gotowaliśmy sami, lecz z wyjątkowymi nauczycielami. Sieć Makro Cash & Carry, która była inicjatorem całego przedsięwzięcia,[...]

Strona 1 z 312...Ostatnia »