Prosta pasta jajeczna

Możecie zapewne spytać skąd tak banalny przepis na moim blogu. Otóż znam wiele osób, które nie wiedzą, że z jajek można w szybki sposób zrobić wspaniałą pastę do smarowania pieczywa! Nie ukrywam, że takie kanapki należą do moich ulubionych. Przez 5 lat żywiłam się nimi na studiach ; ) Więc jak znudziła wam się wędlina i serek zachęcam do spróbowania.

Składniki:

  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
  • szczypiorek
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Aby nie popękały należy posolić wodę lub wrzucić do wody 2 zapałki. Po ugotowaniu kroimy je w kostkę. Dodajemy majonez, musztardę i posiekany szczypiorek. Solimy i pieprzymy do smaku.

Z pastą świetnie komponuje się pomidor i kiszone ogórki. Możemy dodać je do kanapki.

Jak lubicie ostre polecam dodać do pasty trochę chili  w płatkach.


FavoriteLoadingDodaj przepis do ulubionych

2 Odpowiedzi na Prosta pasta jajeczna

  1. moniaaga napisał/a:

    Natalio masz racje . Tak samo prosty jak pyszny !! Ja do swojej pasty dodalam kawalek wedzonego lososia..

    • Natalia napisał/a:

      Bardzo dobry pomysł. Pastę można urozmaicać dodając np. suszone pomidory, twarożek, podsmażone pieczarki… co kto lubi 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz załączyć zdjęcie (tylko JPEG)