Caribbean Sensation

Caribbean sensationTym razem drink dla miłośników Pina Colady i smaków kokosowo-ananasowych. Caribbean Sensation to odmiana Pina Colady o niezwykłym, turkusowo-lazurowym kolorze. Napój ten jest moim drinkiem imieninowym, który dostałam zamiast tortu 🙂 Jako, że mam teraz mnóstwo spraw do załatwienia związanych z rychle zbliżającym się ślubem Marek uznał, że należy mi się chwila oddechu. Smakował smerfastycznie.

Składniki:

  • 30 ml ciemnego rumu
  • 30 ml białego rumu (zwykły lub malibu)
  • 80 ml śmietanki kokosowej (zebranej ze schłodzonego mleka kokosowego)
  • 60 ml soku ananasowego lub zblendowanego ananasa (polecam zblendować jak mamy możliwość)
  • 30 ml syropu blue curacao
  • lód

Mleczko kokosowe schłodzić w lodówce tyle czasu, aby na górze zebrała się gęsta śmietanka. Składniki wymieszać w shakerze. Można też wrzucić wszystko do blendera wraz z kostkami lodu i ananasem, a nastepnie zmiksować (tak zrobił M.).  Szklankę przyozdobić ananasem lub dla kontrastu – różowym grejpfrutem.  Idealny drink na babską (i nie tylko) imprezę.

Caribbean sensation

Zobacz także:

FavoriteLoadingDodaj przepis do ulubionych

9 Odpowiedzi na Caribbean Sensation

  1. Natalia - Poezja Smaku Inka napisał/a:

    Poproszę kieliszek, albo dwa 😉 Lubie takie cuda, ach… Pozdrawiam 🙂

  2. Natalia - Poezja Smaku Samantha napisał/a:

    Rzeczywiście imponujące kolory, pięknie się prezentuje 😉

  3. Natalia - Poezja Smaku Majana napisał/a:

    Kurczę, ale musi smakować bosko!:)

  4. Kojarzy mi się z wakacjami 🙂 Dzisiaj idę na kolację z mężem, mamy 6stą roczncę ślubu, być może zamówię, jeśli będą mieli 🙂

  5. Natalia - Poezja Smaku Łasuch w kuchni napisał/a:

    Fajny kolor, fajne smaki. To drink w sam raz dla mnie:-)

  6. Natalia - Poezja Smaku Dzikowiec napisał/a:

    To zdecydowanie coś dla mnie! Uwielbiam :))))

  7. Natalia - Poezja Smaku jan napisał/a:

    to było pyszne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz załączyć zdjęcie (tylko JPEG)